„Aferim!” a avut premiera la Bucureşti

Data publicării:
premiera aferim 1

  

La premiera lungmetrajului „Aferim!” au fost prezenţi regizorul Radu Jude, protagoniştii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, dar şi producătorul Ada Solomon.

„Sper să fie un film care să pună oamenii pe gânduri asupra problemelor prezentate, habar nu am dacă se gândesc la ele şi au o reacţie faţă de lucrul ăsta, faţă de sclavia romilor, condiţia femeii, ce înseamnă condiţia femeii, ce înseamnă reprezentarea istoriei prin film, o grămadă de teme pe care fiecare le poate regăsi, e un film deschis”, a spus Radu Jude, regizorul filmului.

„Este un film foarte bun, când am citit scenariul am râs copios, are mult umor de bună calitate, umor de acum 100 şi ceva de ani, textul e făcut după texte foarte vechi, e bună o retrospecţie în lumea românească veche, e un film făcut pentru români”, a afirmat şi Teodor Corban, actorul principal din film.

Am muncit destul de mult, asta cu covoarele roşii nu e specialitatea noastră, specialitatea noastră sunt noroaiele şi şantierele”, a menţionat Ada Solomon, producătorul „Aferim!”.

"Aferim!" spune povestea unui zapciu care, împreună cu fiul său, caută un sclav fugar de la curtea unui boier. Este o poveste în alb-negru, ce se petrece în secolul al 19-lea, în Ţara Românească şi care a fost foarte bine primită de spectatori.

„Este un film autentic, a exprimat povestea noastră şi i-a arătat pe ţigani aşa cum sunt, fără cuvinte, am rămas fără cuvinte”, a spus o spectatoare. „Mi-a părut alb-negru senzaţional, este alb-negrul clasic cu care am crescut, tot ce a fost în film a fost atât de veridic, încât îţi venea să te ridici de pe scaun şi să pui mâna pe ei, să vezi dacă e adevărat sau nu”, a spus o altă persoană prezentă la premieră.

Pelicula a fost premiată în luna februarie cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de la Berlin. Începând din 13 martie, "Aferim!" poate fi vizionat în cinematografele din 30 de oraşe din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri