„Aferim!” a câştigat Premiul Gopo pentru cel mai bun film

Data publicării:
aferim captura trailer

FOTO: Facebook Aferim 

„Vreau să mulțumesc încă o dată pentru cei care au votat pentru Premiile Gopo deoarece cred că este important ca oamenii să voteze și să aprecieze lucrurile pe care le fac colegii noștri”, a spus Ada Solomon la primirea statuetei.

Nominalizări la aceeași categorie au mai primit „București nonstop” regia lui Dan Chișu, „Comoara” regia Corneliu Porumboiu, „De ce eu?” regia Tudor Giurgiu, și „Un etaj mai jos” regia Radu Muntean.

La categoria Cel mai bun regizor, premiul a revenit, de asemenea, pentru filmul „Aferim!” regizorului Radu Jude.

Cele două statuete Gopo au fost primite de producătorul Ada Solomon.

Ada Solomon a dorit să transmită că mulțumirile regizorul Radu Jude pentru statuetă, precizând că premiul îl datorează „unor oameni care sunt extraordinari și fără de care Aferim! nu ar fi fost ceea ce este”.

La categoria Cel mai bun regizor au mai fost nominalizați Dan Chișu pentru „București nonstop”, Tudor Giurgiu pentru „De ce eu?”, Radu Muntean pentru „Un etaj mai jos” și Corneliu Porumboiu pentru „Comoara”.

Filmul „Aferim!” a mai primit premii la categoriile Cel mai bun actor în rol principal (Teodor Corban), Cel mai bun actor în rol secundar (Alexandru Dabija), Cea mai bună actriță în rol secundar (Mihaela Sîrbu), Cel mai bun scenariu (Radu Jude, Florin Lăzărescu), Cea mai bună imagine (Marius Panduru), Cel mai bun montaj (Cătălin Cristuțiu), Cel mai bun sunet (Momchil Bozhkov, Dana Lucreția Bunescu, Cristinel Șirli), Cele mai bune decoruri (Augustina Stanciu), Cele mai bune costume (Dana Paparuz), Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură (Petya Simeonova, Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan), Premiul Publicului și Premiul Romanian Society acordat de Romanian Society of Cinematographers (RSC).

ORA 21.49 Teodor Corban și Ioana Flora — Premiile Gopo pentru cei mai buni actori în rol principal

Teodor Corban a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Constantin din filmul „Aferim!”, la cea de-a zecea ediție a Premiilor Gopo ce a avut loc luni seară, la Teatrul Național din București.

Actorul s-a aflat la cea de-a doua nominalizare pentru o statueta Gopo.

La aceeași categorie au mai fost nominalizați Gheorghe Ifrim, pentru rolul Achim din filmul „București nonstop”, Emilian Oprea pentru rolul Cristian Panduru din filmul „De ce eu?”, Alexandru Papadopol pentru rolul Robert din filmul „Acasă la tata”, și Cuzin Toma pentru rolul Costi din filmul „Comoara”.

La categoria Cea mai bună actriță în rol principal, premiul a fost câștigat de Ioana Flora, pentru rolul Paula din filmul „Acasă la tata” în regia lui Andrei Cohn.

Actrița se află la a treia nominalizare la Premiile Gopo și la cel de-al doilea premiu din carieră.

La aceeași categorie au mai fost nominalizate Ana Maria Guran pentru rolul Larisa din filmul „Lumea e a mea”, Rodica Lazăr, pentru rolul Mariana din filmul „Carmen”, Hilda Peter, pentru rolul Cristina din filmul „Box”, și Elena Popa pentru rolul Cristiana din filmul „Autoportretul unei fete cuminți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri