Bob Dylan își va primi Nobelul la Stockholm în acest weekend

Data publicării:
Bob-Dylan-005 1

Bob Dylan va primi medalia și diploma premiului Nobel pentru literatură sâmbătă sau duminică la Stockholm, a anunțat miercuri secretarul permanent al Academiei suedez, Sara Danius, potrivit Agerpres.

Bob-Dylan-005 1

"Academia suedeză și Bob Dylan au fost de acord să se întâlnească în acest weekend'' la Stockholm, unde cântărețul american urmează să susțină un concert, a scris dna Danius pe blogul său, conform France Presse.

''Acest lucru se va face într-un mic comitet și în privat și nu va fi prezent niciun reprezentant al presei'', conform sursei citate.

Legendarul rocker urmează să ajungă la Stockholm pentru a susține două concerte, la 1 și 2 aprilie, iar la 9 aprilie va urca pe scenă în orașul Lund din sudul țării.

Bob Dylan a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2016 pentru "crearea unor noi expresii poetice în marea tradiție a muzicii americane".

Celebrul muzician a comunicat cu trei săptămâni înaintea ceremoniei de la Stockholm că nu va fi prezent la eveniment din cauza ''altor angajamente''. El a trimis totuși un discurs de mulțumire care a fost citit la banchetul dedicat acestor premii de ambasadoarea Statelor Unite în Suedia, Azita Rajis. Artistul s-a declarat "onorat" de primirea acestei distincții. "Dacă cineva mi-ar fi spus că am cea mai mică șansă de a câștiga premiul Nobel, m-aș fi gândit că șansele mele sunt la fel de mari ca acelea de a fi pe Lună", a scris americanul, primul autor-compozitor recompensat cu această distincție. "Nu o dată m-am întrebat: sunt cântecele mele literatură?", a subliniat Dylan, menționând că "nu are cuvinte" pentru a descrie onoarea ca numele său să figureze alături de cele ale unor scriitori cum ar fi Rudyard Kipling, Albert Camus sau Ernest Hemingway.

Decizia artistului american de a nu participa la ceremonie a fost mult timp dezbătută în Suedia, unde a fost văzută ca un vot de blam dat Academiei și Fundației Nobel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri