C.T. Popescu, despre cercetătorul de origine română laureat al Premiului Nobel: „Mă bucur că avem un alt chimist, în afară de Elena Ceaușescu, de renume mondial”

Data publicării:
Cristian Tudor Popescu - Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

În primul rând ar trebui să știm dacă Stefan se consideră român, să ne spună el dacă se consideră român și dacă consideră că reprezintă România în această înaltă onoare, care e premiul Nobel”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Mă bucur că avem un alt chimist în afară de Elena Ceaușescu, de renume mondial. Aștept cu nerăbdare un discurs al laureatului, așa cum am așteptat și discursul Hertei Muller. Din păcate nu am rămas cu impresia că a fost premiată România. Sper ca în cazul lui Stefan să fie altfel”, a mai spus Popescu.

Nobelul pentru chimie, decernat unui cercetător născut la Arad

Acesta a mai spus că Herta Muller, în discursul susținut după acordarea premiului Nobel, nu a încercat să facă niște conexiuni cu România. 

Reamintim că Premiul Nobel pentru chimie pe 2014 a fost atribuit cercetătorilor Eric Betzig, Stefan W. Hell şi William E. Moerner, a anunţat, miercuri, Comitetul Nobel din cadrul Academiei regale de ştiinţe din Suedia, potrivit site-ului oficial al acestor distincţii prestigioase.

Doctor al Universității Heidelberg, Stefan Hell este director Institutului Max Planck pentru chimie biofizică din Göttingen și șef al Centrului german de cercetări în domeniul cancerului din Heidelberg. Stefan Hell este Doctor Honoris Causa al Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Citiți AICI „Laudatio” din partea Universității Politehnice București prezentate cu această ocazie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri