Caravana "Docuart" a ajuns la final

Data publicării:
docuart

Cele mai bune filme documentare româneşti din 2015 au fost proiectate, timp de trei luni, în şapte oraşe din ţară. Este vorba de producţii premiate în cadrul "Bucureşti Docuart", cel mai mare festival de profil din ţara noastră.

Sunt nişte filme care, altfel, n-ar fi ajuns la ochii spectatorilor din ţară,” spune Mihai Dragoș Stanciu, student, câștigator al premiului pentru cea mai buna imagine.

Caravana "Docuart" a trecut prin Timişoara, Cluj Napoca, Braşov, Baia Mare, Târgu Jiu, Valenii de Munte şi Gherla.

În program s-a aflat şi deja celebrul documentar "Căluşarii din Bârla", produs de Digi World în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român. Anul trecut, filmul a câştigat premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune la "Docuart Fest".

Cinefilii pasionaţi de acest gen au mai putut viziona "Roboţelul de aur", în regia lui Mihai Dragolea şi Radu Mocanu. Documentarul, câştigător al marelui premiu la "Docuart Fest", spune povestea de viaţă a Steluţei Duţă, multiplă campioană europeană și vicecampioană mondială la box.

Caravana "Docuart" a ajuns la cea de-a treia ediţie şi nu se va opri aici. Pâna la ediţia de anul viitor, pasionaţii de film documentar vor putea viziona noi producţii de profil, între 27 septembrie şi 2 octombrie, la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri