Cartea preferată a lui Radu Paraschivescu și Lucian Boia

Data publicării:
paraschivescu

Editura Litera face hatârul unei noi ediții despre „Cei trei muschetari” (și nu mușchetari, pentru că vine de la cuvântul „muschetă”, precizează Radu Paraschivescu), o ediție frumoasă, în două volume, cu o traducere plină de parfum și subtilități.

„Mi se pare fabulos ca în lumea asta a 4G-ului, a romglezei, a smartphone-ului, a gadgetului care dă năvală peste noi să ne refugiem în trecut, să plecăm dintr-odată în lumea lui Ludovic al XIII-lea, al intrigilor de curte, al balurilor somptuoase, al uneltirilor, al eghileților”, spune Radu Paraschivescu. El vorbește despre un sanctuar, care oferă refugiu dintr-un prezent din ce în ce mai îmbâcsit și amintește că Alexandre Dumas-tatăl a publicat pentru prima dată romanul în 1844 în revista „Siecle”, devenind apoi cel mai popular autor francez din câți au existat vreodată.

Radu Paraschivescu face și o mărturisire - de câte ori e întrebat care e cartea sa preferată spune simplu: Cei trei muschetari și i-a făcut plăcere să afle că și istoricul Lucian Boia a dat același răspuns la aceeași întrebare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri