Castelul Corvinilor îşi va recăpăta strălucirea şi măreţia de odinioară 

Data publicării:
Castelul Corvinilor 25.10

Este cel mai amplu proiect de reabilitare al Castelului Corvinilor de până acum. La el au lucrat arheologi, pictori, ingineri constructori şi restauratori. Va fi reparat castelul, dar vor fi făcute lucrări şi pe domeniul de patru hectare.

Dan Bera, administrator Castelul Corvinilor: o să fie amenajată o zonă de spectacole, cu grajduri, cu o fierărie, o zonă cu tribune, pentru a se desfășura un turnir inspirat dintr-o poveste reală, din timpul regelui Matei Corvin, trei cavaleri de la curtea lui au mers la un turnir în Anglia.

Castelul va fi readus la înfăţişarea sa iniţială, dar la reamenajarea interiorului se va ţine cont şi de importanţa turistică a locului.

Dan Bera, administrator Castelul Corvinilor:  se va realiza un amfiteatru, unde se vor desfășura spectacole de teatru, de operă, de operetă, și asta într-un cadru minunat, pentru că această zonă este spectaculoasă și impresionantă.

Valoarea proiectului este estimată la 7,5 milioane de euro, aceasta fiind suma maximă care se poate obține pentru un monument istoric din clasa A.

Costin Tinca, director Castelul Corvinilor: suntem în faza documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, practic lucrarea a fost terminată, recepționată și a obţinut și avizul ministerului culturii, următorul pas va fi, cu această documentație, accesarea de fonduri europene.

Liliana Lascău, Șef Birou Proiecte Europene Primăria Hunedoara: sperăm că prin reamenajarea castelului și a întregului ansamblu al castelului, curți interioare și exterioare, să vină mai mulți turiști.

Tot printr-o finanțare europeană, de această dată de 1 milion de euro, la Castel se lucrează acum la amenajarea unei Case a Breslelor, în care turiștii vor putea vedea cum îşi făceau treaba meşteşugarii vremurilor demult apuse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri