Cel mai rapid violonist din lume a cântat la București

Data publicării:
david garret festival enescu fb

Interpretul german spune că a crescut cu muzica marelui compozitor român şi speră să revină în România şi la următoarea ediţie a festivalului care poartă numele marelui compozitor.

„Profesorul meu formator a fost studentul lui Enescu. A fost un moment emoţionant să interpretez o creaţie a lui la acest minunat festival”, a spus David Garrett.

Artistul, născut în Germania, cântă de la patru ani, iar la 10 ani a susţinut primul său concert. A absolvit Juilliard School din New York, unde a şi câştigat un concurs de compoziţie. Are numeroase albume apreciate de milioane de oameni din întreaga lume şi a câştigat zeci de premii pentru creaţie, interpretare şi viteză. David Garrett este înscris în Cartea Recordurilor pentru viteza cu care interpretează.

Se spunea că ediţia din 2013 a festivalului a fost ediţia de vârf, cea mai bună din istoria festivalului. Sunt şanse ca ediţia din 2015 să o depăşească. Ultimele zile, până duminică, sunt absolut formidabile”, a spus Ionuţ Vulpescu, ministrul Culturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri