Cel mai vechi coniac din lume a fost vândut la licitație. Are 252 de ani

Data publicării:
Oldest-cognac-sold-at-auction-opening-ceremony tcm25-426700

Astfel, o sticlă de Gautier 1762, veche de 252 de ani, a fost achiziționată în 2014 de către Wealth Solutions, o companie poloneză specializată în băuturi spirtoase rare și de colecție, la o licitație cu băuturi vechi, organizată de Bonhams Fine Art Auctioneers & Valuers în New York. Suma plătită Wealth Solutions pentru prețioasa băutură a fost 59.500 de dolari.

Sticla cu coniac a fost găsită în jurul anului 1890 la Cognac, în Franța și a aparținut familiei Donsir, înainte de a fi vândută la licitație de către Eric Donsir. Sticla însăși datează din jurul anului 1840, perioadă în care recipientul ar fi fost umplut cu un coniac despre care se credea că a fost distilat în 1762, de Cognac House Gautier.

Coniacul cumpărat de Wealth Solutions a fost utilizat în fabricarea așa-numitului Coniac Watch, primul ceas elvețian cu un strop de alcool. Sticla a făcut parte din colecția de băuturi vechi a companiei până în octombrie 2015, când board-ul managerial a luat decizia de a crea un ceas cu un strop din această băutură și a deschis sticla.

Ceremonia de scoatere a dopului a fost organizată la Hotel Bristol din Varșovia, ca parte a unui eveniment care a marcat debutul colaborării dintre Wealth Solutions și Armin Strom, fabricantul de ceasuri elvețiene.

Ceasul și capsula pentru această băutură unică au fost create de către Claude Greisler, ceasornicarul-șef de la Armin Strom. Ediția limitată realizată pentru Wealth Solutions, alcătuită din doar 40 de ceasuri, fabricate din oțel inoxidabil, aur roz de 18 karate și titanium, a avut prezentarea internațională a ceasului Cognac Watch, la 20 martie 2016, cu ocazia expoziției Baselworld.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri