Concert de Crăciun la Madrid, sub bagheta românului Virgil Popa

Data publicării:
virgil popa dirijor

Teatrul Principe Gran Via din Madrid răsună zilele acestea de acorduri de vals, polca şi arii din opere celebre. Aici, repetă ore în şir artiştii de la Stradivari Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Virgil Popa. Ei se pregătesc intens pentru cele două concerte extraordinare de Crăciun.

Concertele speciale de Crăciun au fost chiar ideea dirijorului român care conduce Orchestra Internaţională din Madrid. Lângă el au venit artişti din toate colţurile lumii. Cântă împreună spanioli, români, italieni, dar şi columbieni, polonezi, bulgari şi ruşi. Îi uneşte dragostea pentru muzică.

Fiind vorba de un concert de Crăciun l-am adaptat un pic. Concertele de Crăciun sunt în biserici cu muzica sacră, dar noi am făcut acest concert cu valsuri, polci ,Strauss, câteva arii și atunci a trebuit să-l facem mai înainte de ianuarie, de Anul Nou”, a declarat pentru Digi24 dirijorul Virgil Popa.

Pe lângă arii din opere celebre precum „Boema” lui Puccini sau „Carmen” de Georges Bizet, dirijorul Virgil Popa îi asigură pe toţi cei care vor veni la spectacol că vor avea parte şi de surprize, inclusiv colinde.

Madridul se pregătește, așadar, pentru două concerte extraordinare de Crăciun, la Teatrul Principe Gran Via, unde Stradivari Symphony Orchestra, condusă de dirijorul Virgil Popa, face repetiţii în aceste zile pentru cele două concerte. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri