Cu o investiţie de 60 de milioane de euro, Alba Carolina redevine cetate medievală

Data publicării:
alba carolina

Alba Carolina a redevenit cetate medievală. După ani de restaurare şi investiţii de 60 de milioane de euro, în mare parte fonduri europene, cetatea şi-a recucerit gloria de acum câteva secole şi, odată cu ea, şi pe vizitatorii străini.


După restaurare, faima Cetăţii Alba Carolina a ajuns şi peste hotare. Turiştii vin în primul rând să vadă cermonia de schimbare a gărzii, care are are loc zilnic, la prânz. Soldații sunt îmbrăcați în uniforme ale armatei austriece medievale, iar caii sunt din rasa friziană. Spectacolul este completat de salve de tun.

În interiorul cetăţii a fost construit şi un hotel de patru stele. Deşi ai impresia că te-ai întors cu 300 de ani în timp, confortul este garantat, spun proprietarii.

Cetatea a fost restaurată din fonduri europene, iar în cinci ani imaginea a fost cu totul diferită. Nu este deci de mirare că 150.000 de turişti vin aici în fiecare an. Cifra va fi depăşită, spun autorităţile, după ce şi exteriorul cetăţii va fi reabilitat. După 300 de ani, aşadar, cetatea îşi reintră încet în drepturi.

Cetatea Alba Carolina se întinde pe 120 de hectare şi a fost construită de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, în secolul al XVIII-lea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri