Dacian Cioloş îi răspunde Alinei Cojocaru

Data publicării:
dacian ciolos gov-1

 

Mesajul premierului:

„Stimată Alina Cojocaru,
Zilele trecute mi-ați adresat un mesaj public în legătură cu situația tensionată de la Opera. Vreau să vă răspund în tonul sincer și direct în care a decurs discuția noastră și până acum.

Citiţi şi:

Alina Cojocaru, mesaj pe Twitter pentru premierul Dacian Cioloș

Cred că Opera Națională are nevoie de artiști și de spectacole de valoare.Sunt sigur că putem să ne respectăm valorile, așa cum putem să respectăm un artist sau un act artistic remarcabil, fie că vine din România sau din altă parte. Performanța trebuie apreciată indiferent de unde vine. Suntem mândri când performerii români sunt recunoscuți în afară și de aceea respectăm orice performanță și în țara noastră, obținută de orice artist. E datoria noastră ca administratori să facem aceste lucruri posibile.

Însă dincolo de orice puncte de vedere administrative diferite, discursul xenofob nu-și are locul într-o Românie care se dorește deschisă spre lume.

Sper ca în urma dialogului de azi (care va continua în zilele următoare) cu ministrul culturii Vlad Alexandrescu să fie găsită o soluție pentru situația de la Operă.

De asemenea, cred și că fiecare dintre noi poate genera schimbarea.

Ca agronom știu că pentru ca o sămânță a schimbării să încolțească, pământul trebuie bine pregătit, afânat, udat, câteodată poate chiar cu lacrimi. Noi alegem însă dacă acele lacrimi pot fi de regret sau de speranță”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri