Dan Perjovschi: Va exista o perioadă în care creionul va fi atent pe hârtie

Data publicării:
dan perjovschi

„Nu știu dacă presa în sine este problematică, ci modul în care e înțeleasă”, spune Dan Perjovschi. „Într-o societate occidentală sunt bufoni care spun adevărul. Nu se va renunța la acest lucru și chiar dacă va exista o perioadă în care creionul va fi atent pe hârtie, își va reveni”, a declarat la Digi24 Dan Perjovschi.

„Acum suntem toți foarte nervoși, supărați, există o foarte mare ură care iese la suprafață și asta trebuie să împiedicăm, altfel nu vom găsi soluții. Mi-ar plăcea să judecăm cu picioarele în apă rece”, a mărturisit caricaturistul, reamintind că „la începutul anilor 90, presa din România era vânată de teroriști cu căști minerești”.

Dan Perjovschi califică atacul de la Paris o „crimă odioasă” și consideră că reacția cea mai potrivită este solidaritatea. Lumea în ultimele zile reduce „Charlie Hebdo” la subiectul islamismului fundamentalist, dar Charlie își bătea joc de toată lumea, de toate religiile, nu numai de islam, a ținut să precizeze Dan Perjovschi.

„E trist că în inima unei democrații se poate petrece acest lucru, ne dă de gândit, suntem jurnaliști, cititori de ziare, datori cu un tip de solidaritate care să ne închidă societatea”, mai spune Dan Perjovschi. „Primul reflex e să întărești supravegherea, să limitezi din libertățile care ne caracterizează”, arată Dan Perjovschi, care pledează pentru păstrarea acestor drepturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri