Destin „ca-n filme” pentru actrița Grace Kelly

Data publicării:
grace kelly cu oscar

Ştiaţi că Grace Kelly a fost actriţă doar şase ani? Grace Patricia Kelly a avut primul rol într-un serial din 1950, la 20 de ani, şi s-a retras în anul 1956. Cu toate acestea, a jucat 30 de personaje doar în filme şi în producţii de televiziune.

În foarte scurt timp, a devenit o legendă. În anul 1999, Institutul American de Film a inclus-o pe locul al treisprezecelea în clasamentul celor mai mari actriţe americane. A primit Oscarul pentru rolul din filmul „The Country Girl", la cea de-a 27-a ediţie a Premiilor Academiei Americane.

În filmul „The Swan”, din anul 1950, Grace Kelly a interpretat chiar o prinţesă. Ba mai mult, personajul ei, Alexandra, era curtată de prinţul Albert. Acesta a devenit ulterior numele fiului ei, actualul Principe de Monaco. Studiourile MGM au fost inspirate pentru marketingul filmului „The Swan”. Acesta a fost lansat în cinematografe chiar în ziua nunţii lui Grace Kelly cu Principele Rainier de Monaco!

Actriţa a fost una dintre preferatele regizorului Alfred Hitchcock. A lucrat cu el la „Rear Window”, filmul care i-a lansat cariera, şi „How to Catch a Thief". Hitchcock a vrut s-o scoată de la pensie în anul 1964, pentru rolul din „Marnie”, dar soţul ei n-a fost de acord ca prinţesa din Monaco să joace o hoaţă care îl seduce pe Sean Connery!

Grace Kelly a murit în urma unui atac cardiovascular din cauza căruia a pierdut controlul maşinii în care se afla. Avea 52 de ani, iar fiica ei, Stephanie, se afla cu ea în maşină.

Povestea ei a fost considerată... ca-n filme! Astfel încât au apărut până acum patru producţii biografice despre viaţa şi cariera ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri