Digi World, premiu pentru cel mai bun documentar de televiziune la Docuart Fest

Data publicării:
premiu

„Căluşarii din Bârla”, documentarul produs de Digi World în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român, obţine recunoaştere în cadrul festivalurilor naţionale de profil. Producţia a primit premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune în cadrul Docuart Fest, cel mai mare festival de film documentar din România.

Difuzat de Digi World, documentarul prezintă faţa nevăzută a unui dans tradiţional vechi de mii de ani. Prin intermediul producţiei „Călușarii din Bârla”, canalul de documentare din portofoliul RCS & RDS şi-a dorit să le arate telespectatorilor săi povestea fascinantă a călușarilor, aceşti veritabili super-eroi, dar și istoria şi viitorul unui dans misterios și magic. Filmările au avut loc în mai multe zone din România, pe parcursul câtorva luni. Producătorul documentarului este Adriana Oprea.

Premiul, primit în cadrul celui mai important festival de film documentar din România, vine ca o recunoaştere a efortului susţinut al unei echipe de profesionişti, care a reuşit să îi transpună pe telespectatori în fascinanta lume a unuia dintre cele mai vechi dansuri de la noi - cel al căluşarilor.

Digi World este unul dintre canalele de film documentar din portofoliul RCS & RDS al cărui conținut se bazează pe cunoaștere, curiozitate, experiență și divertisment. Grila de programe conține filme de documentare și emisiuni despre natură, știință și tehnologie, geografie și călătorie, artă și istorie, IT și gadgeturi, dar și producții proprii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri