Digipedia | Auschwitz, ce s-a întâmplat după

Data publicării:
cosmin digipedia

În burta unei doamne de undeva, din Statele Unite, creşte victoria bunicului împotriva lui Hitler. Supravieţuitor al holocaustului, bunicul spune că micuţul nepoţel încă nenăscut deja îi trage un pumn în nas lui Hitler.

Undeva în Marea Britanie, o supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz are o familie cu 12 nepoţi. Şi exemplele continuă.

Veţi cunoaşte poveştile foarte emoţionante şi pline de noimă ale unor oameni pe care naziştii i-au vrut morţi, dar care s-au încăpăţânat să trăiască. Frumos şi cu sens. Şi ce-ar fi o poveste despre triumful vieţii dacă nu ne-ar spune şi cât de ironică poate fi ea, viaţa?

Închipuiţi-vă! Să scapi de la Auschwitz şi să ajungi să fii batjocorit de conaţionalii tăi într-un kibutz din Israel pentru că nu te-ai apărat suficient de curajos în faţa naziştilor.

Închipuiţi-vă să scapi de la Auschwitz şi să ajungi să locuieşti pe strada Victimele de la Auschwitz, la câţiva kilometri de lagăr.

Sau, şi mai urât, cum vi se va părea să aflaţi povestea unui supravieţuitor de 11 ani, care, din cele mai bune intenţii, ajunge să fie tratat cu electroşocuri într-un spital de psihiatrie de la Paris?

Filmul e mai lung decât de obicei. Vă oferim două episoade. Concluzia: oricât de luminos ţi-ai vedea viitorul şi oricât de amănunţit ţi-ai planifica viaţa, oricând se poate întâmpla ceva care te duce într-o cu totul altă direcţie. Vizioare plăcută!

Filmul îl puteți urmări și online, dar numai în live streaming: http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24. De la ora 21:00 și în reluare duminică, de la ora 2:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri