DIGIPEDIA. Emil Hurezeanu și Alexandru Solomon, dezvăluiri despre Europa Liberă 

Data publicării:
SOLOM

Război pe calea undelor  a fost realizat de regizorul Alexandru Solomon, în 2007, şi este o mărturie completă şi nuanţată despre programele în limba română ale Europei libere şi realizatorii lor.

Europa liberă a fost mai mult decât un post de radio. A fost o instituţie de presă liberă, într-o lume a minciunii şi deformării informaţiei libere. A fost un sprijin moral pentru români, în anii de suferinţă şi îndoieli din lunga traversare a deşertului comunist. A fost şi o formă de rezistenţă intelectuală şi politică, în absenţa opoziţiei şi în condiţiile controlului ideologic, al poliţiei gândurilor, în România acelor ani. 

La Digipedia va fi prezentată pentru prima oară în ţară, versiunea completă, de 150 de minute, a filmului, în trei episoade consecutive. La 25 de ani de la revoluţia română şi prăbuşirea comunismului, rolul Europei libere nu poate fi menţionat îndeajuns.

În ce ne priveşte pe noi, românii, programele Europei Libere din preajma revoluţiei şi în zilele izbucnirii ei la Timişoara şi, apoi, până în 22 decembrie la Bucureşti şi în întreaga ţară, au contribuit nemijlocit la extinderea şi intensificarea protestului colectiv antidictatorial.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri