Director de teatru, schimbat pentru că nu are studii în domeniu. A fost înlocuit cu un inginer

Data publicării:
Lucian Vărșăndan

Directorul Teatrului German de Stat Timișoara, Lucian Vărșăndan, a rămas fără funcție după zece pe motiv că nu are studii în conformitate cu legea. Noul director, actual adjunct, are însă aceleași probleme. Ioan Boldurean, fost director la Avicola și la Fabrica de Ciorapi, este de 17 ani adjunct al teatrului, relatează presa locală.

Numirea a fost făcută de primarul Nicolae Robu, așa că Ioan Boldureanu conduce instituția de cultură din 8 noiembrie și până la organizarea unui concurs. Conform legii, acesta nu poate fi director interimar, inclusiv ordonator de credite, mai mult de 60 de zile calendaristice.

Lucian Vărșăndan (foto), fostul director al teatrului, nu mai poate ocupa această funcție, susțin cei din Primăria Timișoara, pentru că nu ar îndeplini condițiile legate de studiile pe care trebuie să le aibă un manager al unei instituții de cultură.

Legea spune că trebuie să aibă „studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul de activitate al instituției”, Vărșăndan fiind absolvent de Litere și Drept.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au refuzat să mai încheie un nou contract de management cu Lucian Vărșăndan, cel care a condus timp de zece ani instituția de cultură.

Ioan Boldurean are 60 de ani și este inginer ca formare. S-a născut în 15 ianuarie 1957 în localitatea Șuștra din Timiș. În 1982 a absolvit Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica din Timișoara. A fost director comercial la societăți precum Avicola și Fabrica de Ciorapi, respectiv director la Getax. Începând din 2000, Ioan Boldurean este încadrat ca director adjunct al Teatrului German de Stat Timișoara.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri