Doi fraţi au realizat un film menit să schimbe imaginea imigranţilor români

Data publicării:
ppp

Anda și Dragoș Teglaș sunt doi frați din Braşov, care au plecat la Londra să-și îndeplinească visele. Întâi a plecat Anda, în 2010, la un masterat în mass-media și comunicare. După o lună, i s-a alăturat Dragoş. Nu le-a fost ușor să-și găsească de lucru, deși amândoi aveau experiență în domeniul televiziunii. Anda a lucrat întâi ca voluntar la o agenție de publicitate.

Au urmat doi ani destul de grei, am lucrat la două companii de producţie aici. Într-un final am spus să începem ceva al nostru, decât să facem proiectele altora şi visele altora, am decis să le îndeplinim pe ale noastre,” povesteşte Anda Teglaş.

Uşor de zis, greu de făcut. Anda şi Dragoş şi-au deschisă o mică firmă de producţie publicitară.

Anda Teglaş: „E greu, cred că cel mai greu în Marea Britanie este să îţi faci contactele, network-ul cum îl numesc ei aici. Sunt atât de mulţi oameni talentaţi în Londra şi în UK în general, încât, dacă faci ceva bun, nu e de ajuns. Trebuie să fie foarte bun, să fim diferiţi.”

Dragoş şi-a adus în Anglia şi iubita. Care a renunţat la un job bine plătit în Bucureşti şi a devenit angajata fraşilor Teglaş, la Londra.

Dragoş Teglaş: „Prima persoană care ne-a ajutat a fost mama care ne-a zis că e o idee bună să lansăm propria companie şi chiar mi-a trimis 100 de lire ca să o pot întregistra (la FISC). Apoi a cam trebuit să ne ajutăm noi pe noi.”

Firma fraţilor români are acum numeroase contracte, cu companii de renume. Deşi atribuţiile sunt clar împărţite la birou, uneori nu este chiar atât de simplu să lucrezi în familie.

Dragoş Teglaş: „Eu… eu urlu la toata lumea. Glumesc.”

Reporter: “Cine-i sef în echipa voastră?”

Anda Tegla: “Avem o vorbă, aici suntem toţi şefi, unul mai mare ca altul. Dragoş este şeful absolut pentru că ştie să ţipe. Eu sunt un şef mai mic pentru că ştiu să ascult.”

Munca în echipă a făcut ca proiectul filmului "13 Nuanţe de român" să prindă contur în timp record şi să poată fi lansat în România de Ziua Naţională.

Poveştile celor 13 români care muncesc şi trăiesc în Marea Britanie vor fi prezentate în premieră la Digi24. Primul episod va fi difuzat chiar azi, iar restul pe parcursul lunii decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri