Eroii din Primul Război Mondial, comemorați la Predeal

Data publicării:
soldat cu pusca foto facebook traditia militara 30 09 2015

S-au auzit salve de puşcă la Predeal, iar soldaţi îmbrăcaţi în uniforme de epocă au defilat prin centrul staţiunii, spre bucuria turiştilor.

Luca Vijulie, membru Asociația Tradiția Militară: Port o uniformă de infanterist din Primul Război Mondial, am chiar și o tobă, iar această curea este ca să îmi stea toba mai bine.

Soldaţilor români li s-au alăturat şi invitați din străinătate.

Denis Juanola, președintele asociației „Memoire Vivante de la Grande Guerre”: Noi, francezii, nu am fost aici în mijlocul evenimentelor, dar am fost pe flancul vestic, dar am avut bătălii similare cu cele ale românilor.

Evenimentele dedicate memoriei militarilor căzuţi în luptă în timpul Primului Război Mondial au început de vineri, platoul Bucegilor, în apropiere de vechea graniță cu Imperiul Austro-Ungar.

Mircea Stoica, președinte Asociația Tradiția Militară: Dezbrăcăm războaiele de propagandă, să prezentăm lucrurile așa cum au fost și să tragem învățămintele respective.

Turiştii au fost impresionaţi de ţinutele celor care au participat la marş.

M-a surprins efectiv să văd din 1914, de 100 de ani aici odată cu mine.

Ce să zic, e o întreagă istorie aici”, au spus oamenii.

Constantin Murgoci, fruntaș tradiția militară: Bocanci din piele natur, moletiere care erau niște fâșii din postav și care protejau gamba piciorului. Pantaloni din postav, tunică de vară subțire.

Marșul Comemorativ „Crucea Eroilor” este organizat pentru al șaptelea an la rând de Asociația Tradiția Militară şi alte asociaţii de reconstituire istorică, împreună cu autoritățile locale ale orașelor Sinaia, Bușteni şi Predeal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri