Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu: Evenimente culturale din 70 de ţări

Data publicării:
sibiu festival teatru fb

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu înseamnă 427 de evenimente culturale din 70 de ţări, de la spectacole outdoor şi indoor, conferinţe speciale, lansări de carte, expoziţii, proiecţii de film, ateliere de stradă şi multe alte evenimente.

Toate vor avea loc în perioada 12 - 21 iunie în 67 de spaţii din oraş.

La ediţia de anul acesta vor fi prezente companii de teatru din ţări precum Germania, Belgia sau Polonia, actori distinşi cu premii importante la Festivalul de la Cannes sau Oscar.

Pentru acest festival au fost construite două spații noi de joc.

Intrarea este liberă pentru evenimentele în aer liber, precum şi la evenimentele speciale - conferinţe speciale, spectacole de lectură şi film. Mare parte din biletele la spectacolele din cadrul festivalului au fost vândute.

Sibiul este pregătit să devină oraş-scenă

Festivalul de Teatru de la Sibiu, al treilea din toată lumea ca amploare, după cele de la Edinburgh, Marea Britanie şi Avignon, Franţa, se face şi mai mare şi mai frumos. Un festival care avea opt spectacole din trei ţări, acum 22 de ani, a ajuns în prezent la 427 de reprezentaţii, din 70 de ţări.

„Numai în prima zi avem cel mai mare teatru al Berlinului, avem teatrul naţional din Bruxelles, cu Joel Promenade, care va primi o stea pe aleea celebrităţilor. De trei ani am dezvoltat pandantul Walk of Fame în zona artelor spectacolului”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Călătoria în jurul lumii se face nu doar prin teatru, ci şi prin dans, muzică, circ, spectacole de stradă, artă în toate formele şi pentru toate vârstele. „Este un amalgam de artele spectacolelor. Aduc cele mai importante spectacole din lume de muzică, de fado, de operă, de flamenco - Five stars, cei mai importanţi în zona flamenco din lume. Este cel mai important festival cultural al lumii”, mai spune Constantin Chiriac.

Festivalul de nouă milioane de euro va încânta în fiecare din cele 10 zile de reprezentaţii câte 65.000 de spectatori. Organizatorii se aşteaptă ca între 12 şi 21 iunie sa vină doar pentru festival aproape 700.000 de turişti în Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri