Filmele premiate la Cannes au ajuns la București

Data publicării:
cannes

Festivalul a debutat cu filmul „Heli”, cel care a fost distins pe Croazetă cu marele premiu pentru regie. Pelicula de origine mexicană spune povestea dramatică a unui tânar prins în războiul dus de mafia drogurilor. Aceasta este una dintre cele mai controversate producţii prezentate în ultimii ani la Festivalul de la Cannes, mai ales din cauza scenelor de violenţa extremă. La proiecție a participat şi regizorul filmului, Amat Escalante.

Cred că acum în Mexic vedem multe rezultate ale violenţei la ştiri, în ziare, în cărţi, peste tot şi într-un anumit fel te afectează. Cu „Heli", am vrut să arăt dincolo de aceste imagini, să merg dincolo de imaginea pornografică a violenţei şi să arăt cum poate afecta aceasta o familie, o persoană”, spune regizorul Amat Escalante.

La Bucureşti va fi proiectată şi pelicula franceză „La vie d'Adele", câştigătoarea trofelului Palme D'Or, favorita criticilor şi a publicului de la Cannes. Filmul urmăreşte povestea a două adolescente care se iubesc, în ciuda tuturor piedicilor.

E un film care are foarte multă prospețime, forță, adevăr, directețe și care te impresionează nu printr-o poveste nemaivazută și nemaiauzită, ci prin felul de a fi alături de aceste personaje,prin faptul că ai impresia că ești un martor, că asiști în permanență la ce li se întâmplă acestor fete și că nu e nimic regizat la mijloc”, spune regizorul Cristian Mungiu.

Multe dintre peliculele venite de pe Coasta de Azur vor rula în trei cinematografe din Capitală cu casa închisă.

Până pe 31 octombrie, în sălile de cinema vor fi proiectate peste 60 de filme. 20 dintre acestea au făcut parte din selecția oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de la Cannes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri