Filmul „Un etaj mai jos”, în cinematografele din România în acest weekend

Data publicării:
film

Personajului principal este Sandu Pătraşcu, un bărbat care devine, fără voie, martorul unei altercaţii conjugale între doi vecini care locuiesc cu un etaj mai jos de el. Cearta degenerează şi unul dintre protagonişti îl ucide pe celălalt. Martorul intră în luptă cu propria conştiinţă când refuză să ofere detalii poliţiştilor.

„A fost un chin, pentru că - spunea cineva mai devreme că e foarte firesc ce se întâmplă în film. Firescul ăsta a fost... s-a demontat viaţa şi s-a făcut un puzzle, au amestecat toate piesele şi după aia pas cu pas a trebuit să refacem tot puzzle-ul ăsta”, a spus Teo Corban, actorul din rolul principal.

Filmările au avut loc în Bucureşti, în decoruri special construite. De altfel, regizorul mărturiseşte că a avut grijă la toate detaliile şi chiar să nu repete elemente din propriile filme anterioare.

„E un film pe care mi-l asum în totalitate. M-am străduit să iasă cât de aproape s-a putut de planul meu iniţial. Filmele sunt diferite, eu m-am schimbat, eu sunt altul. Mi-am dorit de mult să fac asta şi sunt foarte curios să văd cum e publicul, pentru că în fiecare festival publicul e diferit, reacţionează diferit faţă de film şi asta e întotdeauna interesant”, a spus Radu Muntean, regizorul filmului "Un etaj mai jos".

Pelicula intră în cinematografele româneşti în acest weekend, în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, unde vor avea loc şi proiecţii de gală.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri