FOTO. Ipostază inedită pentru Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
dragnea port popular fb.jpg 6

Două recorduri mondiale, doborâte dintr-o lovitură. Un obiectiv ambiţios, care a atras la Năsăud zece mii de oameni. Aceştia au vrut să intre în Cartea Recordurilor pentru cei mai mulţi oameni în costum tradiţional şi cei mai mulţi participanţi la un dans popular. Printre ei a fost şi Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, care a îmbrăcat un costum popular din Teleorman.

dragnea port popular fb
dragnea port popular fb

Galerie FOTO: Facebook Liviu Dragnea

Ziua Costumului Popular a început la Năsăud cu o paradă. Participanţii au fost de toate vârstele. Oamenii au umplut stadionul din oraşul Năsăud, în încercarea de a doborî recordurile mondiale pentru cea mai mare mulţime în costume populare şi cel mai mare joc tradiţional.

Multe din costumele tradiţionale sunt păstrate în familiile participanţilor, de generaţii întregi.

Un costum vechi, din Teleorman, a îmbrăcat şi Liviu Dragnea, aflat printre participanţii la eveniment.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: „E ilic, pantalonii. N-am cizmele. Nu mai am cizmele. Am uitat să fac pentru că sunt nişte cizme speciale foarte moi. La noi se joacă mai rău ca aicea, adică mult mai repede decât în Transilvania. Cred că avem noi sângele mai fierbinte.”

Reprezentanţii Cărţii Recordurilor au notat că parada a adunat peste 10 mii de oameni, iar jocul încins la Năsăud a fost, de departe, unul dintre cele mai mari din lume. Dacă e vorba despre un record se va stabili în zilele următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri