FOTO Tradiţii all-inclusive la Fundata, localitatea situată la cea mai mare altitudine din România

Data publicării:
fundata fuior

Ca să atragă turiştii şi să arate lumii că au cu ce se mândri, proprietarii de pensiuni din localitatea aflată la cea mai mare altitudine din ţară, Fundata, au invitat turiştii la o „zi a porţilor deschise”. Pe lângă turul pensiunilor, meşteri populari, opincari, sculptori sau cojocari de la poalele Pietrei Craiului le-au arătat oamenilor ce înseamnă viaţa la munte şi ce o face deosebită.


Gazdele de la Fundata aşteaptă oaspeţii cu pachete all-inclusive – cazare, trei mese pe zi şi băuturi, alături de activităţi outdoor precum plimbările în natură cu ghid sau degustarea de vinuri. Localnicii ţin însă să le arate turiştilor că printre ei sunt şi o mulţime de meşteri pricepuţi la tors, ţesut sau încondeiatul ouălor.


Turiştii s-au declarat fascinaţi de Fundata şi consideră că zona ar trebui promovată mai intens: „Eu, prin natura meseriei, mai circul prin Europa, pe ici, pe colea, şi foarte puţini ştiu de aceste zone”, spune unul dintre ei.


Ne place ce vedem. Din păcate, trebuie să recunoaştem că vremea nu este cea mai potrivită, dar asta ne face să ne întoarcem aici pe perioada verii. Oamenii sunt prietenoşi şi ospitalieri. Am avut ocazia să mergem la biserică, să luam contact cu tradiţiile şi să degustăm preparatele tradiţionale. Abia aştept să mă întorc aici!”, spune şi o vizitatoare din Polonia.

În zona Fundata există peste 30 de pensiuni. Anual, aici ajung aproximativ 25.000 de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri