GALERIE FOTO. Dacii și romanii, din nou față în faţă

Data publicării:
Terra Dacica FOTO Alina Bondrea
TDA 2014 Lupte-Foto Alina Bondrea
TDA 2014 Lupte-Foto Alina Bondrea

Festivalul Antic Tomis va avea loc și anul acesta pe litoralul românesc, la Constanța, în Parcul Tăbăcăriei, în perioada 28-30 august.

Ca şi anul trecut, cap de afiș vor fi cele două trupe de reconstituire istorică antică din Transilvania, Terra Dacica Aeterna de la Cluj și Asociatia Culturală pentru Istorie Vie din Alba Iulia. Pe lângă taberele cu ateliere antice, lupte de gladiatori, muzică și dansuri antice, teatru antic sau gastronomie după rețete antice, publicul va vedea din nou lupte între daci și romani, cu prezentarea tacticilor vremii și a echipamentelor celor două tabere „inamice”.

La nicio săptămână distanţă, între 4-6 septembrie, va avea loc DacFest, festivalul de tradiție organizat de Asociația Terra Dacica Aeterna. Manifestarea va avea loc, la fel ca anul trecut, pe platoul de la poalele Uroiului, o locație încărcată de istorie și vestigii arheologice din toate timpurile, ușor de găsit din orice direcție ar veni cei interesați.

Terra Dacica Aeterna va fi și aici alături de prietenii de la Alba Iulia, pentru un sfârșit de săptămână intens, dedicat promovării istoriei antice și a turismului cultural-istoric din zonă.

Anul acesta vor fi peste 100 de reenactori, care vor desfășura în fața publicului diferite scenarii și ritualuri, activități civile de tip ateliere și activități interactive cu publicul. Luptele, de mare amploare, se vor desfășura pe un teren bine delimitat, între două fortificații temporare, una dacică și una romană, lăsând suficient spațiu pentru publicul care, organizatorii speră, vor fi mai numeroși decât anul trecut.

Printre atelierele pe care Terra Dacica Aeterna și colegii din Alba le vor organiza se numără cele de fierărie, ceramică, metaloplastie, prelucrarea pielii, lemnului, osului și cornului, țesătorie, gastronomie dacică și romană, jocuri de îndemânare, monetărie, instrucție militară dacică și romană cu publicul doritor, sub îndrumarea și supravegherea membrilor celor două asociații.

În apropierea evenimentului va exista o zonă de campare păzită, unde pasionații de istorie veniți de la mari depărtări să își poată instala un cort. Trupa de la Alba Iulia va fi prezentă, la ambele evenimente, ca de obicei, cu legionari romani, luptători daci, dansatoare, dar și gladiatori.

"DacFest este unul dintre cele mai importante festivaluri de reconstituire istorică din România, alături de Festivalul Apulum și Festivalul Cetăților Dacice, cu un înalt grad de seriozitate și profesionalism asigurat de cele două asociații care colaborează de cîțiva ani", a declarat Andrei Pogăciaş, vicepreşedintele Terra Dacica Aeterna. 

GALERIE FOTO. „Lecție de istorie vie”, la Porolissum Fest: cucerirea și abandonarea Daciei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
restauratori
Restauratorii de ieri, formatorii celor de mâine
DACII SI ROMANII
Dacii şi romanii, la şcoală
Partenerii noștri