George Ivaşcu, despre Sebastian Papaiani: Comedia în România a devenit foarte tristă

Data publicării:
george ivascu fb crop

„Comedia din România a devenit foarte tristă”, a spus actorul George Ivașcu la auzul veștii că Sebastian Papaiani a murit. Directorul teatrului Metropolis a declarat pentru News.ro, că Sebastian Papaiani punea pasiune în tot ceea ce făcea și era un om „de o bunătate extraordinară”.

george ivascu fb crop

„Am avut şansa să debutez cu el în anii 1990, să mergem în turnee, să stau cu el în cameră şi să îmi povestească despre teatru. Era un om absolut... De un umor şi de o bunătate extraordinară, un om care punea multă pasiune în tot ceea ce făcea. Este tare pustiu. Comedia în România a devenit foarte tristă şi suferindă. Iată, întâi Gyuri şi acum nenea Bică. Este o comedie tristă”, a spus George Ivaşcu.

Actorul Sebastian Papaiani, în vârstă de 80 de ani, care în luna mai fusese internat la Spitalul Universitar de Urgenţă, în urma unui accident vascular cerebral, a încetat din viaţă marţi.

Actorul împlinise 80 de ani în luna august. Ultimul său mesaj pe Facebook a fost în 27 august, când le-a mulţumit celor care i-au transmis urări de ziua sa, spunându-le că speră să îi revadă cât mai curând. Atunci, actorul a spus că este pentru prima dată când îşi petrece ziua de naştere într-un spital.

Actorul Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Piteşti şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1960. În 1963 a debutat în comedia regizorului Geo Saizescu „Un surâs în plină vară”, unde alături de tânăra actriţă Florina Luican s-a făcut remarcat atât de critici, cât şi de public.

A devenit celebru pentru cinefili cu rolurile plutonier Căpşună din „B.D”, Alecu din „Asta seară dansăm în familie”, Păcală, Pompei din „Toamna bobocilor” şi mai ales Ieremia din „Toate pânzele sus”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri