Gest inedit al unui artist clujean: „Din dragoste pentru artă, dreptate şi libertate”

Data publicării:
47593 172597889438013 7743880 n

 FOTO Facebook

Erno Bartha, care a înfiinţat anul trecut, în satul clujean Vlaha, „Arkhai Sculpture Park”, unde sunt expuse sculpturile sale în fân, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca acest drum să devină unul de referinţă al tuturor artiştilor, „ale căror voci de prea multe ori nu s-au auzit”, scrie Mediafax. 

Vom merge pe jos, începând cu 18 iulie, o distanţă de 2.025 kilometri din "Arkhai Sculpture Park", care este în Vlaha, până la Londra, un drum de o sută de zile, din dragoste pentru artă, dreptate şi libertate. Vom traversa România, Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Olanda, Belgia, Franţa, Anglia. Dorim ca acest drum să devină un drum de referinţă al tuturor artiştilor, ale căror voci de prea multe ori nu s-au auzit, de multe ori nu şi-au găsit dreptatea şi nu se pot bucura de libertatea de a crea. Nu este neapărat un protest, ci un pelerinaj pentru a salva trei lucrări expuse în Londra în 2012 şi care nu sunt puse în valoare”, a spus Bartha.

Artistul clujean a reprezentat România în anul 2012 la Olimpiada Culturală de la Londra cu proiectul "Nature in the City", câştigat de la Institutul Cultural Român (ICR), acest program fiind lansat încă din 2008 de autorităţile britanice pentru a asigura o complementaritate culturală Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
sculptura in fan erno bartha facebook 04 08 2015
estiVALUL DIGI. Sculptură în fân
SCULPTURI FAN
Parc artistic din sculpturi în fân
Partenerii noștri