Harta turistică a litoralului românesc, cel mai nou proiect de promovare a României, în valoare de 1,5 milioane de euro

Data publicării:
harta-7

Litoralul românesc va avea o nouă hartă turistică. Documentul, care va fi elaborat de cercetători în domeniu, va include cetăţile antice, locuinţele, navele scufundate, dar şi epavele scufundate de la Constanţa şi până la Kavarna, în Bulgaria. Este încă o modalitate prin care litoralul să atragă mai mulţi turişti.

Foto: philographikon.com

După modelul Greciei, România încearcă aşadar să valorifice nu doar plajele şi cluburile de la mare, ci şi obiectivele istorice. Proiectul se numeşte „Submarine Archaeological Heritage of the Western Black Sea Shelf” şi este finanţat prin fonduri de la Uniunea Europeană.

Valoarea lui se ridică la circa 1,4 milioane de euro, din care aproape 1,2 vin din fondul pentru Dezvoltare Regională a UE.

Până când vremea va fi potrivită pentru scufundări, oamenii de ştiinţă au început să inventarieze obiectivele de pe uscat: cetăţile Tomis şi Callatis, epavele navelor scufundate sau submarine.

Odată finalizată această hartă, turiştii vor putea face inclusiv scufundări până la 20 de metri în Marea Neagră pentru a admira siturile arheologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri