Horia Creangă, nepotul lui Ion Creangă, este creatorul Bucureştiului de azi

Data publicării:
ion si horia creanga

 

Arhitectul Horia Creangă a fost principalul susținător al modernizării arhitecturii în România și a reușit să alinieze Capitala, în anii 30, la tendințele internaționale.

Povestea lui o aflăm sâmbătă, de la 14.30, la „Digicult”. Blocul Patria, Teatrul Giulești, Halele Obor, Uzinele Malaxa, vilele luxoase din zona Aviatorilor, dar și locuințele sociale pe care le-a proiectat Horia Creangă se numără printre primele construcții moderniste din România. Imobilele gândite de nepotul lui Ion Creangă stau și astăzi mărturie a unei viziuni inovatoare, de la care a pornit o întreagă apocă arhitecturală.

La „Digicult” aflăm cine a fost omul care a impus modernismul în România, cum era personajul din spatele profesionistului şi ce anume i-a definit stilul, de la arhitectul Mariana Celac şi istoricul de artă Doina Anghel.

Povestea lui Horia Creangă, ahitectul care a moștenit de la ilustrul său bunic firea exuberantă și imaginația, omul care și-a sfidat contemporanii și le-a lăsat urmaşilor un patrimoniu artistic esențial, sâmbătă, la ora 14.30, la „Digicult”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri