Inaugurare amânată de pompieri

Data publicării:
12052440 1155705321109570 6143008644987264482 o

Cei care doreau sa vadă spectacole în sala Palatului de Cultură din Drobeta Turnu Severin mai au de așteptat cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie.

Manuela Rolea, reporter Digi24: „Săptămâna viitoare, în această sală urmau să aibă loc o serie de spectacole de teatru și operetă. Pe scenă trebuia să urce Radu Beligan, dar planurile autorităților au fost date peste cap din cauza lipsei unei autorizații de securitate la incendiu.”

„Ne trezim in al 13-lea ceas ca nu are autorizație !”

Constructorul se apară și spune că o lucrare de asemenea anvergură nu putea să nu aibă mici scăpări. Palatul Theodor Costescu, construit in 1924, a fost renovat respectând detaliile de arhitectură din acele vremuri.

Silviu Cioclei, director firma construcții: „Recepția unui obiectiv atat de complex este o procedura care dureaza saptamani, Recepția presupune nu numai recepționarea instalațiilor de protecție a persoanelor, cele supuse autorizații ISU, ci întreg ansamblul cultural.”

„Degeaba s-au investit bani, dacă nu se poate folosi !”

Colonel Ion Vintilă, prim-adjunct ISU Mehedinți: „Anumite elemente cu rol de securitate la incendiu, cum ar fi trape de evacuare a fumului, detectorii de incendiu nu au fost montate până la acestă dată, noi nu putem elibera autorizație.”

Proiectul de renovare a Palatului de Cultură şi a Cetății Severinului a început în 2009. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 54 de milioane de lei, dintre care 42 de milioane sunt bani europeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri