Mihai Șora, mesaj pe Facebook la împlinirea vârstei de 101 ani: „Rezistența e o datorie”

Data actualizării: Data publicării:
mihai sora
Foto: Facebook

Filosoful și eseistul Mihai Șora, care împlinește astăzi 101 ani, a postat pe pagina de Facebook un mesaj care se virează rapid.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bună dimineața, copii! Sunt pe apele Mării Egee, de unde, la prora corabiei noastre, viteazul Ulise mă roagă să vă spun: nu lunecați, pe timp de furtuni, între vârtejuri, zgomote, furii; nici sub farmecul neostoit al sirenelor”, este mesajul care însoțește o fotografie în care filosoful ține o pancartă pe care este scris „când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine o datorie”).

Mihai Șora este un filosof și eseist român, doctor în filosofie și membru de onoare al Academiei Române din 2012. S-a născut la 7 noiembrie 1916, Ianova, judeţul Timiş. Este fiul unui preot ortodox, i-a avut ca profesori la Universitatea București, unde a studiat filosofia, pe Nae Ionescu și Mircea Vulcănescu, iar asistent pe Mircea Eliade. A studiat şi la Paris, ca bursier al Guvernului Franţei, a fost cercetător stagiar la Centre National de la Recherche Scientifique, Paris, între 1945 şi 1948, şi a revenit în ţară în toamna anului 1948.

A lucrat ca referent de specialitate la Ministerul de Externe (1948 - 1951), apoi ca şef de secţie la Editura pentru limbi străine (între 1951 şi 1954) şi redactor-şef la Editura de Stat pentru Literatură şi Artă (1954 - 1969), unde are meritul de a fi fondatorul noii serii BPT (Biblioteca Pentru Toţi).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri