Ministrul Culturii, despre inițiativa lui Klaus Iohannis de a înființa un muzeu al Comunismului: „Aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook”

Data publicării:
inchisoare gard comunism grafica

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a comentat la Digi24 inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a înființa un muzeu al Comunismului.

„Sunt mai multe idei în acest sens. Este Memorialul Sighet, care nu știu cât de bine a fost pus în valoare. Noi vorbim despre un muzeu al Comunismului, cum se trăia în comunism... Sigur că e important să cultivăm memoria a ce s-a întâmplat. Eu nu știu câți români au vizitat filiala de pe Jean Louis Calderon a Memorialului Sighet... De multe ori aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook sau în lumea reală, dar cu lucrurile care se întâmplă le lăsăm în plan doi”, a declarat ministrul Culturii. 

„Sunt mai multe idei, sunt inițiative și în Parlament. Nu știu care e cea mai bună variantă. Au fost discuții legate de unde să îl facem”, a spus ministrul Culturii, precizând că în 25 de ani a apărut un singur muzeu nou în București.

Klaus Iohannis: „Țin să avem un muzeu al Comunismului în România

Șeful statului a declarat în repetate rânduri că este nevoie de un muzeu al Comunismului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri