Muzeu cu obiecte furate

Data publicării:
foto primar ocnele mari petre iordache facebook muzeu buridava ocnele mari obiecte furate 23 11 2015

Doi localnici din Ocnele Mari au intrat în situl arheologic si au adunat toate obiectele de valoare pe care le-au găsit. Apoi, le-au donat primarului, care le-a expus în muzeul Buridava, deschis chiar de el. Situl arheologic Buridava nu este păzit, aşa că oricine poate face săpături acolo.

Petre Iordache, primar Ocnele Mari: Le trebuia şi autorizaţie. Probabil că trebuia, nu ştiu eu cum sunt treburile, şi au folosit aceste aparate, la mine au venit cu dezinvoltură, le-am luat, am făcut documente.

Reporter: Ce aţi primit de la ei?

Petre Iordache, primar Ocnele Mari: Am primit vreo 150 de piese, fibule, parantine, inele, monezi, nişte clopoţei.

După un an de când a primit obiectele, edilul s-a trezit cu poliţia la uşă. Cele 150 de piese au fost confiscate, iar primarul şi cei doi localnici au fost audiaţi.

Se ducea lumea pur şi simplu. Fără pază, fără nimic, Au făcut săpături aşa. Au făcut chiar aici, lângă baraj. Nu-i intreba nimeni de nimic? Cine să-i întrebe.

Ceva deosebit şi ruşinos. Nu e bine. Nu e bine ce au făcut”, spun oamenii.

Corina Boştinaru, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea: Au fost identificate un număr mare de obiecte susceptibilecă fac parte din patrimoniul cultural naţional atât la locuinţa unor persoane fizice cât şi la muzeul oraşului Ocnele Mari.

Cei doi localnici sunt acuzati de furt, folosirea ilegală a detectoarelor de metale şi de săpături arheologice fără drept. Deocamdata, primarul nu a fost pus sub acuzare de oamenii legii. Muzeul Buridava a costat 40 de mii de lei si a fost inaugurat anul trecut. Loclanicii au contestat atunci investitia edilului mai ales ca oraşul nu are canalizare sau străzi asfaltate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri