Nymphomaniac Vol. II. Singurul critic de film din comisia de rating a fost înlăturat de la şefia organismului

Data publicării:
nymphomaniac

Criticul de film Cristina Corciovescu a fost schimbat din funcţia de preşedinte al comisiei de clasificare a filmelor din cadrul Centrului Naţional al Cinematografiei, după ce directorul general al CNC, Mihai Kogălniceanu, a declarat că nu va exista „cenzură” pe durata mandatului său. Comisia luase miercuri decizia de a interzice difuzarea în cinematografe a Volumului II din controversatul film Nymphomaniac al regizorului Lars Von Trier.

Cristina Corciovescu este singurul critic de specialitate din comisia de evaluare a filmelor pentru marele ecran din cadrul CNC. Din organism mai fac parte, pe lângă oameni cu legături în lumea filmului şi a televiziunii, un psiholog criminalist, un finanţist şi o fostă prezentatoare de ştiri sportive. Preşedintele comisiei va fi de acum Alexandra Greceanu,

Joi, după ce au vizionat din nou filmul, membrii comisiei de rating s-au răzgândit, aşa că pelicula va fi proiectată în cinematografele din România, pentru publicul de peste 18 ani. Distribuitorul Independenţa Film contestase decizia de interzicere, care a provocat valuri de nemulţumire pe reţelele de socializare.

Filmul Nymphomaniac Vol. IIva avea premiera în cinematografele româneşti pe 7 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri