Omagiu pentru Brâncuşi: Concert cu vioară Stradivarius în cortul de nunţi

Data publicării:
alecandru tomescu vioara fb

Spectacolul trebuia să aibă loc la Masa Tăcerii, dar grija pentru vioara veche de peste 300 de ani nu a permis acest lucru.

Lucrul cel mai dăunător pentru aceste instrumente sunt schimbările bruşte de temperatură, sunt foarte sensibile. Am cântat într-o mulţime de săli în viaa mea și sala aceasta (cortul, n.r.) are o acustică destul de bună”, a spus violonistul Alexandru Tomescu.

În jur de 600 de oameni au venit la recitalul susţinut de violonistul Alexandru Tomescu.

Alexandru Tomescu ne-a arătat că prietenia dintre Brâncuși și Enescu nu a fost întâmplătoare, două genii care au dus spiritul poporului român în întreaga lume”, a spus Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.

În 2016, autorităţile locale vor depune din nou un dosar la UNESCO, pentru ca operele lui Brâncuşi să intre în patrimoniul mondial. Asta după ce anul trecut Ministerul Culturii a retras dosarul, după ce specialiştii care verifică documentaţia au transmis că subiectul a fost tratat cu superficialitate de autorităţile române.

Este în faza de analiză, se vor analiza toate capitolele ansamblului şi vor fi refăcute”, a spus Doru Strâmbulescu, director al Centrului de Cultură Constantin Brâncuşi.

Ansamblul de la Târgu Jiu, format din Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului a fost creat între anii 1937 şi 1938.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri