Planurile lui Hitler pentru un oraș nazist imens. Detalii despre cea mai mare clădire din Berlin, care urma să găzduiască 180.000 de oameni

Data publicării:
hitler

Asamblată într-un buncăr nazist uriaş, expoziţia intitulată "Mitul Germaniei: Viziune şi Crimă" prezintă şi Hala Poporului (Volkshalle), clădire care trebuia să fie de două ori mai mare decât Bazilica Sfântului Petru din Roma şi să aibă o capacitate de 180.000 de persoane, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

O hartă care face parte dintre obiectele expuse arată planuri pentru un bulevard de aproximativ opt kilometri conceput pentru a fi flancat de clădiri în formă de turnuri, simbol pentru prestigiul nazismului. Expoziţia, organizată de asociaţia Berlin Underground, are loc într-un buncăr imens construit de nazişti în districul Wedding, care a devenit o adevărată atracţie turistică.

Planurile lui Hitler conţineau un nou oraş care urma să fie cel mai mare din lume, având clădiri, bulevarde şi statui măreţe care aveau să dureze o mie de ani. "Aici nu e vorba despre Germania ca un hobby al unui dictator, ci despre intenţiile unui astfel de proiect, despre ideologia din spatele lui şi despre cei care au avut de suferit din cauza lui", a spus curatorul expoziţiei, Gernot Schaulinski.

Pentru a face faţă cerinţelor privind materialele de construcţie pentru Germania, Hitler, Speer şi comandatul SS Heinrich Himmler s-au înţeles să folosească prizonierii din tabăre ca forţă de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri