Sari la conținut
News Alert

Radu Paraschivescu recomandă cartea „vârfului de lance” al generației 2000

Radu Paraschivescu mărturisește că vorbește despre cartea aceasta cu un amestec de bucurie și tristețe. Bucurie fiindcă a citit sau recitit niște pagini care dovedesc un talent, o maturitate artistică și o efervescență ieșite din comun. Tristețe, pentru că autorul acestor pagini s-a stins la nici 28 de ani, în 2006. E același amestec, spune Radu Paraschivescu, pe care l-a resimțit și când a recitit din Cristian Popescu sau din Mircea Nedelciu. Sentimentul unei nedreptăți fioroase și sentimentul unei pierderi peste care e cumplit de greu să treci.

Cartea recomandată este rodul unui produs colectiv. Autorul este Sorin Stoica, dar cei care au făcut posibilă apariția volumului sunt foști colegi, prieteni, cunoscuți de-ai lui. Este o carte de peste 1.000 de pagini, care cuprinde tot ce a scris Sorin Stoica: articole, povestiri, jurnal, roman, interviuri, atitudini civice, memorii, semnalări ale unor nereguli, pe scurt, tot ce a pus pe hârtie Sorin Stoica.

Volumul oferă imaginea nu numai a ceea ce a fost Sorin Stoica, ci mai ales a ceea ce ar fi putut să fie. A crescut aici un talent autentic. Sorin Stoica a scris impecabil, din capul locului și ceea ce aveți aici este opera unui autor înzestrat nu numai cu talent, ci și cu o ureche a străzii formidabilă, spune Radu Paraschivescu.