Radu Paraschivescu recomandă cartea „vârfului de lance” al generației 2000

Data publicării:
carte sorin stoica-1

Radu Paraschivescu mărturisește că vorbește despre cartea aceasta cu un amestec de bucurie și tristețe. Bucurie fiindcă a citit sau recitit niște pagini care dovedesc un talent, o maturitate artistică și o efervescență ieșite din comun. Tristețe, pentru că autorul acestor pagini s-a stins la nici 28 de ani, în 2006. E același amestec, spune Radu Paraschivescu, pe care l-a resimțit și când a recitit din Cristian Popescu sau din Mircea Nedelciu. Sentimentul unei nedreptăți fioroase și sentimentul unei pierderi peste care e cumplit de greu să treci.

Cartea recomandată este rodul unui produs colectiv. Autorul este Sorin Stoica, dar cei care au făcut posibilă apariția volumului sunt foști colegi, prieteni, cunoscuți de-ai lui. Este o carte de peste 1.000 de pagini, care cuprinde tot ce a scris Sorin Stoica: articole, povestiri, jurnal, roman, interviuri, atitudini civice, memorii, semnalări ale unor nereguli, pe scurt, tot ce a pus pe hârtie Sorin Stoica.

Volumul oferă imaginea nu numai a ceea ce a fost Sorin Stoica, ci mai ales a ceea ce ar fi putut să fie. A crescut aici un talent autentic. Sorin Stoica a scris impecabil, din capul locului și ceea ce aveți aici este opera unui autor înzestrat nu numai cu talent, ci și cu o ureche a străzii formidabilă, spune Radu Paraschivescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri