Regizor român stabilit în SUA, premiat la Iași

Data publicării:
regizor andrei serban

Andrei Şerban s-a născut în Bucureşti în 1943, dar Iaşiul îi este oraş de suflet. Acolo, pe scena Teatrului şi a Operei Naţionale a pus în scenă multe spectacole, în premieră. Pentru toată munca sa, autorităţile locale l-au răsplătit cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Andrei Şerban, regizor: Aleg Iaşiul pentru că mă simt foarte bine aici, e o atmosferă foarte prietenoasă, cântăreţii sunt toţi extrem de deschişi şi entuziaşti faţă de ideile mele regizorale. E un premiu care mă onorează personal, dar mai mult decât atât confirmă că e nevoie de acest gen de spectacole de operă.

Distincţia i-a fost înmânată la finalul unei opere pe care a regizat-o. „Lucia di Lammermoor”, este un spectacol de operă cu emoţii puternice, o poveste tragică de iubire. Pentru montarea decorului a fost nevoie de 16 ore de muncă. Aproape o mie de spectatori au urmărit povestea de dragoste dintre doi tineri ale căror famili rivale sunt în război.

Interesant e un cuvânt prea puţin, surprinzătoare cumva, actualizate, mai ales Lucia di Lammermoor, poate un pic cam mult, dar, mă rog, gusturile sunt personale”, spune un spectator.

Nicoleta Maier, actriță: Este un geniu pentru mine Andrei Şerban, este o plăcere să lucrez cu dumnealui.

Regizorul Andrei Şerban a pus în scenă spectacole de teatru şi operă în 39 de ţări, printre care Franţa, Germania şi SUA. De peste 30 de ani trăieşte în America, unde este profesor de teatru la Universitatea Columbia din New York. Printre piesele celebre pe care le-a regizat se numără Hamlet şi Carousel. La Iaşi, Andrei Şerban va monta un nou spectacol la Opera Naţională, "Văduva Veselă", de Franz Lehar. Premiera va avea loc în luna septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri