Scandalul de la Operă, aproape de final. Ministrul Culturii: s-a ajuns la o soluţie

Data publicării:
balet opera

Dreptatea a învins... Am venit la Opera Naţională Bucureşti pentru oamenii buni de aici şi voi lăsa Opera Naţională Bucureşti doar în mâinile altor oameni buni. Dar, până când acea zi va veni, sunt din nou aici, m-am întors! Răul a fost făcut, dar vom reconstrui şi vom continua ceea ce am început cu şi mai multă pasiune. Acum voi lăsa disputele deoparte şi mă voi întoarce la lucrul pentru care trăiesc cu adevarat. Arta,” scrie artistul pe pagina sa de socializare, citat de ziare.com. Pe de altă parte, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anunţă deblocarea situaţiei.

„În ultimele zile am purtat o serie de discuţii în vederea găsirii unui consens privind managementul Operei Naţionale București. (...) S-a ajuns la o soluţie agreată de toate părţile implicate”, a scris ministrul Culturii, fără a preciza, însă, şi soluţia găsită. Vlad Alexandrescu a anunţat şi o întâlnire cu angajaţii Operei Naţionale.

O parte a angajaţilor, însă, se declară în continuare nemulţumiţi şi ameninţă cu o nouă ieşire în stradă. În ultimele două săptămâni, Opera Naţională din Bucureşti a fost scena unui scandal cu proteste şi demisii. Totul a început după ce Johan Kobborg şi-a anunţat plecarea de la Opera Naţională, deranjat că pe site-ul instituţiei nu mai figurează ca director artistic. Ca să liniştească spiritele, ministrul Culturii i-a oferit postul de director al Corpului de Balet.

După două zile de gândire, artistul danez a refuzat şi a anunţat că demisionează. A fost urmat de prim-solista Alina Cojocaru şi balerinii străini, care reprezintă o treime din echipă. Situaţia creată i-a împărţit pe angajaţii Operei în două tabere, care au protestat în mai multe rânduri în faţa instituţiei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri