Scandalul de la Operă, în presa internațională

Data publicării:
opera nationala-7

 

Alina Cojocaru

New York Times, în ediția electronică, și site-ul abcnews.go.com preiau știrea Associated Press despre scandalul de la Operă. În știre apare și unul dintre comentariile lui Ioan Holender: „Opera nu este un sanatoriu, în primul rând trebuie să mulțumești publicul”.

Associated Press l-a contactat pe fostul director interimar al Operei, Tiberiu Soare, pentru a comenta decizia care îi vizează pe Alina Cojocaru și Johan Kobborg. Interzicerea accesului acestora în clădirea Operei este un lucru „foarte grav, un simptom al acestei situații absurde”, a spus Tiberiu Soare. „Cei care au luat această decizia au arătat exces de zel”, a adăugat acesta.

Documentul privind interzicerea accesului este, în fapt, o notă internă. Destinatarul este departamentul care se ocupă de pază, de prevenirea incendiilor şi de mediu iar subiectul îl contituie "accesul persoanelor străine" în clădirea Operei. Şeful departamentului este anunţat că unor persoane le-au încetat contractele cu Opera. Urmează o listă de 7 poziţii pe care fusese inclus, iniţial, doar Johan Kobborg. După ce documentul a fost scos la imprimantă, au fost adăugaţi cu pixul poziţiile 0 (Emil Popescu) şi 8, unde a fost trecută Alina Cojocaru.

Ca urmare a încetării contractelor, celor nominalizaţi li se interzice accesul în clădirea Operei Bucureşti. Dacă vor totuşi să intre, acest lucru trebuie anunţat şefului de la Personal, iar "intrusul" trebuie însoţit permanent.

Adresa este semnată de Constantin Şorop, şeful Serviciului Personal, şi de Sanda Bucur, şefa Biroului Salarizare. Cel căruia i-a fost trimisă a anunţat şi el, mai departe, firma care se ocupă de paza Operei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri