Scurtmetrajul „Tibi”, selecționat la Festivalul de la Cannes, se lansează și în România

Data publicării:
premiera tibi in romania foto facebook cezara munteanu 10 07 2015

Scurtmetrajul Tibi pleacă de la o experienţă pe care tânărul regizor a trăit-o în copilărie. Tiberiu Dinescu încearcă să descopere adevărata cauză a morţii tatălui său. Un bilet anonim îl conduce către mai mulţi suspecţi, iar căutarea se transformă într-o aventură.

Timp de aproape trei luni, uneori chiar şi câte zece ore pe zi, 25 de elevi şi studenţi au lucrat benevol la proiectul şi chiar l-au văzut ca pe o provocare personală.

Dan Iliuţă, regizor: Deşi am filmat în cele mai diverse condiţii posibile, interior, exterior, păduri, restaurante, filmul are un ritm alert şi având în vedere că am participat în situaţii atât de diferite, ne-am apropiat şi mai mult, per total am râs, ne-am distrat, dar am fost şi serioşi.

Combinaţia de muncă şi seriozitate a fost reţeta câştigătoare a biletului spre celebrul Festival de la Cannes. Pelicula a fost vizionată şi apreciată la secţiunea Short Film Corner.

Dan Iliuţă, regizorul filmului: Cred că finalul a provocat cea mai mare intrigă, pentru că unii dintre ei au rămas puţini surprinşi, nu ştiau ce să creadă. Urcând treptele de pe covorul acela roşu te simţeai oarecum în lumea respectivă, dar ştiai cât de mult mai ai până să ajungi la acel nivel.

Cezara Munteanu, actriţa principală: Cannes a fost o experienţă extraordinară, am cunoscut mulţi oameni frumoşi, oameni din domeniu, care sperăm că ne vor ajuta, am văzut filme foarte bune, ne-am dat seama cum e să trăieşti în acea lume şi că ne dorim să fim acolo.

Un scop clar, către care primul pas va fi admiterea la facultăţi de film, producţie sau actorie. Regizorul, acum elev în ultimul an de liceu, ar vrea să studieze Universitatea de film din New York.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri