Teatrul Nottara îşi reia din toamnă activitatea în sediul din Bulevardul Magheru

Data publicării:
teatrul nottara

Deschiderea oficială va avea loc cu ocazia celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura în perioada 10-22 octombrie.

Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara, a spus în cadrul unei conferinţe de presă că reuşita nu i se datorează în întregime.

Vreau să vă spun că Marinela Ţepuş nu ar fi putut să facă niciun pas dacă nu ar fi avut două lucruri în spatele ei: echipa Teatrului Nottara şi credinţa noastră, a familiei Teatrului Nottara şi a proprietarilor din cele două imobile (cel din bulevardul Magheru şi cel din strada Jules Michelet, n.r.), încă de acum 20 de ani, că această bulină nu este reală. Sunt lucrurile care ne-au animat permanent. În spatele meu au fost 120 de oameni. Fără ei, eu nu eram”, a spus Marinela Ţepuş.

Directorul Teatrului Nottara a mai menţionat că, spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului anterior, numărul reprezentaţiilor a fost cu 60% mai mic, iar veniturile obţinute au reprezentat doar o treime din cele aferente aceleiaşi perioade: 149.500 de lei şi 82 de reprezentaţii în perioada ianuarie-martie 2016, spre deosebire de 450.300 de lei şi 193 de reprezentaţii, dintre care 11 deplasări, în perioada ianuarie-martie 2015.

Potrivit echipei ce a efectuat expertiza, condusă de profesorul universitar doctor inginer Paul Ioan, sediul teatrului a fost realizat în anul 1946 şi „a avut o comportare bună atât la acţiunile din exploatare, cât şi la cele seismicie, fără pierderi de stabilitate, sau avarii ale elementelor de rezistenţă”.

Teatrul Nottara a fost nevoit să îşi suspende activitatea din sediul său pe 23 noiembrie 2015, în urma promulgării de preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

În intervalul decembrie 2015-iunie 2016, Teatrul Nottara a susţinut peste 80 de reprezentaţii în 37 de spaţii din Bucureşti, din ţară şi din străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri