Tenorul român Ioan Hotea a câștigat Concursul internațional de canto „Operalia”

Data publicării:
ioan hotea tenor foto operanb ro 20 07 2015

 

 Foto: operanb.ro

Soprana Lise Davidsen, 28 de ani, a câștigat competiția feminină, în timp ce tenorul român Ioan Hotea, 25 de ani, a fost învingător în categoria masculină a concursului desfășurat la Londra.

Davidsen, proaspăt licențiată a Academiei Regale a Danemarcei, urmează să își facă în curând marele debut la Opera de Stat a Bavariei din Munchen, în rolul Ortlinde din Walkiria, semnată de Richard Wagner.

Ioan Hotea a interpretat rolul lui Tebaldo din I Capuleti e i Montecchi de Vincenzo Bellini la Opera Națională din Paris în aprilie 2014. Fostul membru al Operei Naționale din București va urca pe scenă în rolul lui Ferrando din Cosi fan tutte la Wiesbaden.

Am fost întotdeauna interesat de tinerii cântăreți care promit. M-am gândit mereu la enormele dificultăți pe care trebuie să le înfrunte acești tineri artiști când își încep cariera”, a declarat Placido Domingo, 74 de ani, care a lansat Operalia în 1993.

Din juriu au făcut parte nume prestigioase ca Rolando Villazon, Erwin Schrott, Nina Stemme și Sonya Yoncheva, toți foști laureați ai concursului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri