Un altfel de teatru. Cină transformată în spectacol

Data publicării:
teatru2

O cină transformată într-un spectacol de teatru a fost provocarea pe care au primit-o aseară zeci de bucureșteni care au participat la un eveniment inedit. Este vorba de un spectacol de teatru imersiv, care îi implică activ pe spectatori în scenariul piesei. O experiență care i-a impresionat pe cei prezenți.

"Foamea noastră cea de toate zilele", spectacol de teatru imersiv în regia lui Radu Apostol, a fost piesa care i-a scos pe mai mulți bucureșteni din rutina zilnica și i-a transformat, preț de două ore, în actori.

Radu Apostol, regizor: „Un spectacol despre generozitate, ajutorare, despre filantropie în ce măsură ea există sau a existat în România. Despre asta e.”

Spectacolul se bazează pe o serie de interviuri pe care actorii le-au realizat cu persoane din centre de asistență socială, iar subiectul piesei a fost axat pe problemele societații românești.

Sabrina Iaşchevici, actor: „Foametea și sărăcia sunt niște teme extrem de reale și foarte palpabile, dar noi încercăm să le tratăm cu cât de mult umor putem, regăsindu-se dedesubt ceea ce trebuie.”

Jucată într-un spațiu neconvențional, piesa i-a provocat pe spectatori sa creeze scenariul pas cu pas.

Spectator: „E un spectacol liber șI interactiv între oameni. E foarte important. E nou pentru noi. Mă bucur foarte tare.”

Spectator: „În România există mentalitatea asta că publicul e de o parte a scenei, iar actorii sunt de cealaltă parte. Mi s-ar părea firesc să se întâmple ca aici să existe un dialog permanent între public și între actanți.”

Spectacolul face parte dintr-un turneu care se va desfașura la nivel național, pâna pe 15 noiembrie, în opt orașe din țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri