Varujan Vosganian, propus de Uniunea Scriitorilor din Armenia pentru premiul Nobel pentru literatură

Data publicării:
varujan vosganian mediafax

De asemenea, în 2014, Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR) l-a propus pe Varujan Vosganian, alături de Mircea Cărtărescu, Nicolae Breban şi Norman Manea, pentru premiul Nobel pentru literatură, scrie Mediafax.

Totodată, fragmente din romanul "Cartea şoaptelor", de Varujan Vosganian, traduse în 20 de limbi străine, vor fi citite în diverse oraşe din întreaga lume, pentru omagierea victimelor genocidului armean.

Pe 21 aprilie, Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin şi Lepsiushaus Postdam vor organiza o Zi mondială a lecturii, pentru omagierea victimelor genocidului armean care a avut loc cu un secol în urmă (zi comemorată de aceştia în data de 24 aprilie) în Imperiul Otoman.

Iniţiativa este susţinută de sute de oameni de cultură din întreaga lume, printre care Herta Müller, Mario Vargas Llosa, Orhan Pamuk, Noam Chomsky, John M. Coetzee, David Grossman, Elfriede Jelinek, Norman Manea, Bernard Noel, Michael Ondaatje, Elif Shafak şi mulţi alţii, informează un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri