100 kilometri de piste pentru biciclete în Capitală. Primăria are banii, dar nu s-a decis unde să le amplaseze

Data publicării:
piste

Acum, Sorin Oprescu ia în calcul refacerea unora dintre aceste trasee vechi, chiar şi cu riscul de a fi desfiinţate din nou.

Cu 10 milioane de euro de la Guvern în cont, gata de cheltuit pentru pistele de biciclete, Primăria Capitalei nu ştie încă unde le va amplasa. Chiar şi fără un proiect concret, primarul general, Sorin Oprescu şi ministrul mediului, Attila Korodi, au prezentat, oficial, investiţia. Teoretic, pistele ar urma să fie amenajate pe 60 de străzi din oraş.

În unele cazuri, însă, pistele vor fi trasate pe trotuar, exact peste cele vechi.

"Unele dintre ele pot fi refăcute şi vor fi refăcute pentru că asta este situaţia", spune Sorin Oprescu.

În urmă cu doi ani, Poliţia Rutieră a decis desfiinţarea a 100 de km de trasee aflate pe trotuare pentru că puneau în pericol bicicliştii şi pietonii.

Bucureştenii nu merg cu bicicleta nu pentru că nu au bicicletă, ci pentru că e foarte complicat şi riscant, spune Irina Zamfirescu”, spune un membru al Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti.

Edilul Capitalei nu pare dispus nici acum să ţină cont de recomandările poliţiştilor.

"La Brigada Rutieră nu ai ce să consulţi. Ei sunt fericiţi să dea un aviz pentru ca după aceea să vină să îţi povestească cum trebuie să o închizi, că e mai bine aşa", spune primarul Sorin Oprescu.

Ministrul Mediului, Attila Korodi vede cele 10 milioane de euro cheltuite fără rost de Primaria Capitalei.

Acest studiu de fezabilitate ne arată că ceea ce va avea Bucureştiul va fi diferit de ce s-a întâmplat în anii trecuţi”, crede Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Cu 10 milioane de euro primite acum, Primăria va amenaja alţi 100 de kilometri de trasee în zona centrală. Cele mai mult vor fi amplasate pe marile bulevarde, dar şi pe unele străzi secundare acolo unde limita de viteză pentru autoturisme va fi redusă la 30 de km pe oră. Bicicliştii vor avea la dispoziţie şi 18 puncte de închiriere şi 78 de parcări.

Construcţia noilor trasee va începe în luna iunie şi ar trebui să se încheie până la sfârşitul anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri