21 de tiroliene, la Canionul Șapte Scări

Data publicării:
SAPTE

Începutul rece de toamnă nu a oprit zeci de pasionaţi ai muntelui şi de localnici să vină să încerce cele 21 de tiroliene montate la baza Canionului Şapte Scări. 

„Este fantastic, pentru că sunt un copil al acestor locuri, aici m-am născut, aveam patru ani când am urcat prima dată Canionul, sunt din Săcele, prietenii mei au făcut acest traseu de tirolinele, este unul dintre lucrurile minunate care s-au întâmplat”, a spus un turist.

Investiţia a fost de 250 de mii de lei, bani din fondul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, iar administratorii complexului se aşteaptă ca numărul de turişti care vin în zonă să crească. Pentru anul acesta prognozasem în jur 20-25.000 de turişti, iar până ieri inclusiv am avut 42.064 de turişti plătitori.Aproximăm, acuma, dacă extrapolăm pe tot anul, undeva în jur de 50-60.000 de turişti”, a spus Cristian Popa, administratorul complexului.

Complexul este format din 21 de tronsoane de tiroliană, destinate adulţilor şi copiilor peste 12 ani. Cel mai scurt traseu are 47 de metri, iar cel mai lung 273 de metri.

„Am căutat şi cred că am şi reuşit să venim în întâmpinarea turiştilor spre a avea şi alte soluţii de derulare a activităţii de munte, în afară de cea de a parcurge pe jos nişte trasee”, a spus Sorin Hermenean, directorul Regiei Pădurilor Săcele.

„Când am refăcut Canionul 7 scări care este o zonă extraordinar de frumoasă, ţinând cont că duce spre Masivul Piatra Mare, ne-am gândit să facem ceva care i-ar distra pe cei care vizitează această zonă”, a spus primarul municipiului Săcele, Radu Florea Nistor. 

Biletele pentru complexul de tiroliene au preţuri care încep de la 20 de lei, pentreu copii, şi pot ajunge la 50 de lei de persoană, pentru traseele mai lungi. Turiştii care ajung astăzi la Şapte Scări pot încerca tirolienele în intervalul orar 10.00 - 18.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri