25.000 de kebab şi shaorma, baclava la desert. Deliciile turceşti au fost oferite gratuit cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram, în Parcul Herăstrău

Data publicării:
shaorme

Bucureştenii care s-au plimbat sâmbătă în Parcul Herăstrău din Capitală au avut parte de o masă copioasă cu shaorma, kebab şi baclava la discreţie. Cu ocazia sărbători sacrificiului Kurban Bayram, specifică culturii musulmane, Fundaţia Tuna, care susţine relaţia dintre comunitatea turcă şi cea românească, a oferit gratuit gustări pentru care s-au folosit 2,5 tone de carne de vită.

Kurban Bayram este o tradiţie care îi obligă pe musulmani ca, an de an, în această perioadă, să sacrifice un animal şi să împartă carnea prietenilor, vecinilor şi celor nevoiaşi. Evenimentul de la Bucureşti este organizat an de an de Fundaţia Tuna, sprijinită anul acesta de Primăria Municipiului Bucureşti.

Lumea nu ştie foarte multe despre sărbătoarea asta, vine să mănânce şi află mai multe lucruri”, crede unul dintre mesenii de sâmbătă.

25.000 de shaorma şi kebab au fost preparate din cele 2,5 tone de carne de vită, reţete tradiţionale turceşti. Organizatorii au propus şi un concurs de mâncat baclava, iar printre cei 40 de participanţi s-a numărat şi o bunică de 90 de ani.

Cel mai pofticios concurent a fost însă un tânăr de 26 de ani, care a mâncat 400 de grame de prăjitură în 20 de secunde. Ca premiu, a primit tot baclava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri