Actorul Leonard Nimoy, Spock din „Star Trek”, a murit la vârsta de 83 de ani

Data publicării:
spock

Foto: Mediafax

Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de „dureri severe în zona pieptului”. El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică (care duce la insuficienţă respiratorie) şi a fost dus cu ambulanţa la spitalul UCLA Medical Center din Los Angeles, după ce s-a plâns de dureri în piept, pe 19 februarie.

Actorul, care este cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul SF Star Trek, a fost internat de mai multe ori în ultimele luni, iar anul trecut a fost văzut în New York într-un scaun cu rotile şi folosind un aparat de asistenţă respiratorie.

Leonard Nimoy, născut în oraşul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiţer pe jumătate om, pe jumătate vulcanian, de pe nava spaţială Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, în serialul de televiziune „Star Trek” şi în lungmetrajele SF inspirate din acesta.

Actorul american a apărut cel mai recent în această franciză anul trecut, în filmul Star Trek Into Darkness, regizat de J.J. Abrams.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri